na kontaktoni
na kontaktoni
na kontaktoni
na kontaktoni
na kontaktoni
na kontaktoni

na kontaktoni tani!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

pyetje te shpeshta

001

001

Si të dalloj nëse kam alergji apo të ftohtë?

Close icon.

Simptomat e alergjive dhe të ftohtit mund të ngjajnë, por të ftohtit zakonisht zgjasin 7-10 ditë, ndërsa alergjitë mund të zgjasin më gjatë. Lloji i rrjedhjes nga hunda gjithashtu mund të ndihmojë në dallimin.

002

002

Pse është i rëndësishëm kujdesi për veshët?

Close icon.

Kujdesi për veshët është jetik për të mbrojtur nga dëmtimet e brendshme dhe dëgjimore, të cilat mund të çojnë në humbje të përhershme të dëgjimit nëse neglizhohen.

003

003

Cilat janë shenjat më të zakonshme të infeksionit të sinusit?

Close icon.

Simptomat mund të përfshijnë bllokimin e hundës, rrjedhjen e trashë të sekrecioneve, presionin në fytyrë, uljen e ndjeshmërisë ndaj erërave, kollën, dhimbjen e fytit dhe lodhjen.

004

004

Çfarë shkakton rrjedhjen e vazhdueshme postnazale?

Close icon.

Rrjedhja e vazhdueshme postnazale mund të vijë nga të ftohtit, alergjitë, infeksionet ose gjendje më serioze. Rastet e vazhdueshme ose të rënda duhet të ekzaminohen nga një specialist i ORL.

005

005

Kur duhet të konsiderohet një aparat dëgjimi?

Close icon.

Nëse humbja e dëgjimit është aq e rëndësishme sa pengon komunikimin dhe nuk mund të trajtohet në mënyra të tjera efektive, një aparat dëgjimi mund të jetë zgjidhja e duhur.

006

006

A është serioze gërhitja gjatë gjumit?

Close icon.

Ndërsa gërhitja është e zakonshme, gërhitja e vazhdueshme dhe e fortë mund të tregojë për një gjendje më serioze si apnea e gjumit obstruktive, e cila kërkon vëmendje mjekësore.

007

007

Çfarë duhet të bëhet nëse gjeni një kokërr në qafë?

Close icon.

Kokërrat në qafë mund të jenë të lidhura me infeksione, qiste inflamatore, ose, tek të rriturit, me gjendje më serioze si kanceri. Një vlerësim mjekësor është jetik.

008

008

Cilat janë problemet më të zakonshme të ORL me të cilat përballen njerëzit?

Close icon.

Disa nga problemet më të shpeshta të ORL përfshijnë kolesterolin, vertigot, disfaginë, infeksionet e veshit, reflukset gastrike, humbjen e dëgjimit, kërcitjen e zërit dhe apneën e gjumit.

ju mirepresim!